חללי צה"ל מערכות ישראל מובא לקבורה, בדרך כלל, בבית קברות צבאי.
החל משנת 1998 החליטה ממשלת ישראל על הוספת הנצחת חללי נפגעי טרור ופעולות איבה ביום הזיכרון, בו נערך אזכרה לחללי צה"ל. לכן מדי שנה ביום זה בשעה 13:00 נערך טקס אזכרה לנפגעי טרור ופעולות האיבה באנדרטת חללי פעולות האיבה והטרור שבהר הרצל בירושלים.
נפגעי טרור הם אלו שנפגעו כתוצאה מפעולת טרור של כוחות צבאיים או צבאיים למחצה או בלתי סדירים של מדינה עוינת לישראל, או מפעולות איבה של ארגון עוין לישראל.
יום אזכרה לחללי צה"ל המצוין מדי שנה יום לפני יום העצמאות נועד להנצחת זכרם של חללי מערכות ישראל ונפגעי טרור ופעולות האיבה.
אדם שנמצא ברחוב בשעה שמשמיעים צפירה ביום אזכרה לחללי צה"ל, והציבור שבאותו מקום עומדים, אין לו להמשיך ללכת בדרכו באותה שעה, מפני שגורם בכך מחלוקת וחילול ה', ועל כן יש לעמוד ולומר פרקי תהילים או משניות, לעילוי נשמת הנפטרים תנצב"ה.
בספר על משכנות הרועים (עמוד קצט) כתב שענין הצפירה ביום אזכרה לחללי צה"ל ונפגעי טרור נלקח מן הגויים, ובמקורות של עם ישראל אין לכך כל מקור ושורש, ואין כיום שום כוח בעולם שבידו להנהיג מנהגים חדשים לעם היהודי, כדי להנציח זכרו של אדם שנהרג או נרצח על קידוש ה', וכדי לעשות נחת רות לנשמתו ולזכותו של מי שנפטר לבית עולמו, יש לעם היהודי דרכים, והן - אמירת קדיש, לימוד משניות לעילוי נשמתו, לתת כסף לעניים או לתמיכה בלימוד התורה. כל מעשה שיש בו קדושה ותועלת רוחנית, זוהי הדרך של העם היהודי להנציח זכרו של הנפטר.
רב אחד בא לחפץ חיים זצוק''ל ואמר לו אני מלמד בבית הכנסת מסויים בכל שבת. שעה הלכה, שעה גמרא, ושעה פרשת השבוע, ואף אחד לא מבין ולא זוכר מה דרשתי, אמר לו הרב כמה אנשים באים לשיעור? אמר לו בערך 300 איש, אמר לו החפץ חיים אני ממש מקנא בך, 300 יהודים בזכותך לא מדברים לשון הרע במשך שלוש שעות. מחלקך יהיה חלקי! תמשיך ותלמד וסוף דבר הכל נשמע.
מכאן נלמד כף זכות על אותם אנשים שקבעו צפירה ביום אזכרה לחללי צה"ל ונפגעי טרור. כאשר במשך שתי דקות כל עם ישראל לא מדבר לשון הרע רכילות ושקרים.